Competitions category:


MSUV

location: Novi Sad | size: 850m2 | status:competition

Shortlisted at the invited competition, the strategy is about connecting outdoor and indoor space belonging to the Museum of Contemporary Art in Novi Sad, designed by architect Ivan Vitić. The aim is to create better connection between the museum and the city. The proposed architectural intervention allows for both informal and staged activities to unfold at the entrance lobby and the plateau in front of it. The resulting, architectural project consists of the three segments: Reconstruction of the plateau, construction of the new pavilion-like entrance, and adaptation of the existing lobby. Read more


Salvija Square


Slavija Square

location: Belgrade | size:20 000m2 | status:competition

Second prize at the competition to redesign Slavija Square in Belgrade. The proposal aims to create a new public space at the busy traffic junction in Belgrade. The notions of movement and change are taken as two departing points of the study. The movement is related to the dynamics of numerous vehicular and pedestrian traffic routes which all intersect at Slavija Square. The change is related to the weather, most notably to rain or snow falls, but also manifested more subtly through oscillations of temperature, humidity and solar radiation. The proposed interventions consist of many elements, rather than a single and central gesture. Read more


ABC Route

location:Trstenik | size:2,5 km| status:competition idea

First Prize at the competition for a bicycle-pedestrian route that connects the city of Trstenik to the monastery complex Ljubostinja. Several stopping points /A-F/ are planned to be located along the route as small resting places each with a specific purpose. These new activities contribute to the activation of this path and the creation of a new recreational area for the city. Read more


Savamala Rooftops

location: Belgrade Savamala | size:n/a | status:idea

 

This is a design and build propsal for the social and economic development of the Upper Layer of Savamala, submitted for the invited competition under the initiative Urban Incubator: Belgrade, supported by the Goethe-Institut. In July 2012, our proposal was selected by the curatorial board amongst six other projects, which are now awaiting funding. The project will: identify, analyze and try to develop a series of roof top platforms for various uses. Read more


Mitsu Sushi Restaurant

location: Tivat | size:160m2 | status:complete

This is a project for a sushi restaurant and bar located on the coast at new build Tivat marina, Porto Montenegro. Space is conceived as a place of gathering and its use depends on the moode of its users. Throughout the day its use fluctuates from an exclusive restaurant and mainland living room intended for marina users, to a common, bar-like space with a typical summertime and holiday atmosphere. Read more


Kiosk T

location: Belgrade | size:10m2 | status:competition idea

Second prize at the competition to design a modular kiosk for King Aleksandar’s Boulevard in Belgrade. In total there should be twenty instances of the new kiosk along one of the busiest street in the city. Our design places prominence on two elements of the kiosk: its canopy and its display. Together, horizontal and vertical component generate a letter T form. The idea is to create doubly oriented object, simultaneously perceived from both pedestrian and vehicular channels of movement. Read more


Ping Pong proposal for the Serbian Pavion at Venice Biennale on Archdaily

http://www.archdaily.com/62056/pingpong-4-of-7-architecture/


Pediatric Clinic in East Africa on Design Addict and Archdaily

http://www.designaddict.com/design_addict/blog/index.cfm/2010/2/4/Pediatric-Clinic-East-Africa
http://www.archdaily.com/48188/pediatric-clinic-4of7-architecture/


Pediatric Clinic, East Africa

size:from27m2 | status:competition
home page

Responsive solutions in building industry are normally associated with high budgets. In contrast, this is a low-cost application of adaptable architecture. Proposed design is not site specific; it is configured to suite different surroundings and varied demands. For practical reasons, it is based on the use of a single component designed for infinite growth within a recursive geometric pattern. Read more


more articles »